Ongeveer anderhalf jaar geleden deed ik in een interview in Sociaal Bestek de oproep om haast te maken met de invoering van de Wet verplichte ggz (Wvggz). Het is naar mijn idee een belangrijke schakel voor een succesvolle aanpak van de problematiek van personen met verward gedrag.
Ongeveer anderhalf jaar geleden deed ik in een interview in Sociaal Bestek de oproep om haast te maken met de invoering van de Wet verplichte ggz (Wvggz). Het is naar mijn idee een belangrijke schakel voor een succesvolle aanpak van de problematiek van personen met verward gedrag. Deze wet biedt immers mogelijkheden om het grijze gebied tussen geen behandeling en gedwongen intramurale behandeling te verkleinen, door bijvoorbeeld verplichte zorg buiten een instelling mogelijk te maken. De wet zal per 1 januari 2020 in werking treden, dat is een stap vooruit. Eindelijk krijgt de familie meer mogelijkheden.
Echter, de problematiek rond verward gedrag is veel breder dan alleen ggz. In veel regio’s is de aanpak van de problematiek rond personen met verward gedrag inmiddels voortvarend opgepakt. Landelijk is een speciaal schakelteam actief dat regio’s bezoekt, aanbevelingen doet en er voor zorgt dat goede ideeën worden gedeeld.‘De problematiek rond verward gedrag is veel breder dan alleen ggz.’