Nieuwe whitepaper: Burgers bouwen aan vertrouwen

Sociaal Bestek maakte bij het jaarcongres van de LCR een mooie whitepaper onder de titel 'Burgers bouwen aan vertrouwen', wat tevens het thema van de dag was. Deze is gratis te lezen! Wat kan je verwachten?

Zeg 'Ho!' tegen de macht

Het jaarcongres van de LCR was dit keer ‘hybride’. Met een programma voor de zaal en online studiogesprekken voor thuis. Met minder mensen in de zaal (corona) was het niet minder bruisend. In tegendeel: in tegenstelling tot het stelsel van het sociale zekerheid was deze bijeenkomst zeker ‘activerend’. De mensen thuis konden bovendien nog enkele studiogesprekken volgen. We geven een impressie van het plenaire deel.

Lees het artikel

Buiten de hokjes denken

Roland de Groot was vorig jaar de winnaar van de Client in Beeldprijs. Hij kreeg UWV en gemeente om de tafel en die beloofden om voortaan hun cliënten goed te informeren over de diverse inkomensregelingen. We spraken de Groot: over hoe dit verder is gegaan. En over zijn nieuwe initiatief ‘Werk in uitkering’ voor het versterken van de eigen inbreng van de cliënt tijdens de WIA-beoordeling.

Lees het artikel

Het succes van cliëntenparticipatie

Hennie Zoontjes is de onafhankelijk voorzitter van het Cliëntenplatform Participatiewet Utrecht. Het Platform is nog niet zo lang geleden opgericht als opvolger van de cliëntenraad. Zoontjes geeft zijn visie op hoe het gaat met cliëntenparticipatie in Utrecht en in Nederland.

Lees het artikel

Of open de hele whitepaper

Ook interessant om te lezen:

Inloggen


Sluit venster