De Toegankelijkheidsrevolutie van Ongehinderd

Deze week is het de Week van de Toegankelijkheid. Daarom vragen we aandacht voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals etc. en plaatsen we dagelijks een blog. Klik hier voor de blogs tot nu toe.

Regelmatig vragen we onze gebruikers om onze app en website te beoordelen. Gelukkig krijgen we dan altijd een hoog rapportcijfer (landelijk onderzoek toont aan dat 35% toegankelijkheidsinformatie nodig heeft om een uitje buiten de deur te plannen). Hoe blij we ook zijn met dat rapportcijfer, de terugkerende feedback is dat men het nog fijner zou vinden als de Ongehinderd app in heel Nederland bruikbaar zou zijn. Nu kan dat voornamelijk in de circa 100 gemeenten, waar locaties getoetst zijn en die met een abonnement aangesloten zijn. Daarom zijn we - ter ere van het VN-verdrag Handicap wat 5 jaar geleden geratificeerd werd - de volgende actie gestart:

Alle publieke gemeentelijke gebouwen worden getoetst op toegankelijkheid, ook in gemeenten die nog geen abonnee zijn. De getoetste locaties worden weergegeven in de Ongehinderd app en op de website zodat deze 100% dekking krijgen. Onze gebruikers kunnen hierdoor de app en website in het hele land gebruiken om hun uitjes te plannen en zorgeloos de deur uit te kunnen. We maken daarmee heel Nederland ‘ongehinderd’. Uiteraard blijft er een verschil met een geabonneerde gemeente, onder andere advies maakt geen onderdeel uit van deze landelijke - kosteloze - actie.

Binnen 2 jaar staan hierdoor alle theaters, musea, concertzalen, poppodia, maar ook buurtcentra, sportlocaties, scholen en gemeentehuizen in de app en op de website van Ongehinderd. Dat betekent een kleine 10.000 locaties die getoetst moeten worden. We hebben hiervoor ons team van Inspecteurs Toegankelijkheid uitgebreid en zijn sinds enkele weken in volle vaart bezig met deze mooie missie. Maar we kunnen het niet alleen!

We hebben de hulp nodig van jullie, gemeenten. Tientallen van jullie hebben al gereageerd op onze verzoeken om te helpen met de naw-gegevens van de betreffende locaties, maar nog niet alle gemeenten. Daarom doen we deze oproep:

Gemeenten! Help ons om de toegankelijkheid van jullie gebouwen - geheel kosteloos - in kaart te brengen!

Wil je helpen? Mail naar mijn collega’s op info@ongehinderd.nl of stel mij een persoonlijke vraag op gerard@ongehinderd.nl.

Gerard de Nooij, directeur Ongehinderd

Ook interessant om te lezen:

Er zijn geen berichten gevonden

Inloggen


Sluit venster