Preview: Op weg naar een financieel gezondere samenleving in Brainport

Alleen al in Eindhoven zijn er meer dan 10.000 huishoudens met problematische schulden. Partnerfonds Brainport Eindhoven en Impact040 proberen dat aantal terug te dringen aan de hand van het programma Geldzorgen in Brainport, waarbij de focus ligt op vroegsignalering. De eerste resultaten zijn ronduit bemoedigend. 

DOOR Emma Boerekamps en Eveline Wauters

Het Partnerfonds is opgericht op 9 juli 2020 en komt voort uit een unieke sponsorovereenkomst in de mondiale sportwereld. Philips, ASML, Jumbo, VDL Groep, de High Tech Campus en Brainport Development sloten in 2019 een overeenkomst met PSV om hoofdpartner te worden van de Eindhovense voetbalclub. In de sponsorovereenkomst werd afgesproken dat er behalve een zakelijk ecosysteem ook een sociaal ecosysteem moest komen. Het doel: het leven van mensen in de regio die het moeilijk hebben duurzaam te verbeteren. We willen iedereen zoveel mogelijk laten meeprofiteren van het succes van de bedrijven in de Brainportregio.

Impact040 is een vereniging van bedrijven, onderwijsinstellingen en de gemeente Eindhoven, die zich inzet om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Ingrid de Boer is directeur van Woonbedrijf en zit namens Impact040 in de Stuurgroep Aanpak Geldzorgen. Het doel van de vereniging: ‘Duurzame verandering voor zoveel mogelijk Eindhovenaren. We willen zonder eigen middelen en zonder een zware organisatie te zijn, zorgen dat krachten gebundeld worden. We zoeken aansluiting bij wat er al leeft op sociaal gebied en we kijken met een open en kritische blik. We passen initiatieven en projecten aan waar nodig en versterken waar mogelijk.’

Dit was slechts een preview van het hele artikel.  Altijd op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken in het sociaal domein? Neem dan een abonnement op Sociaal Bestek. 

Ook interessant om te lezen:

Er zijn geen berichten gevonden

Inloggen


Sluit venster